Johan från leverantören Fitzpatrick var på besök och visade nyheter och drack kaffe. Som vanligt när Johan är på besök så är det en rätt soft stämning där vi surrar lite hur det ligger till i musiklivet i Sverige och han tar fram saker ur sin bil som han har med sig på sin resa genom landet och sedan vidare in i Norge. Han säger “Supro har släppt nytt” och jag tänker att Supro det är grymma prylar men ligger lite väl häftigt i pris (läs det som att det kostar men värt det om du har pengarna). Han lyfter fram en 1*12″ combo som är sjukt snygg, så här retrosnygg. Johan kopplar in den och säger “Tänk dig en Fender Blues Jr men på steroider” och ribban var lagd. Inkopplad och redo så får Hampus klämma på den och ribban klev vi över hur lätt som helst. Tryck, sväljer pedaler med lätthet, Två kanaler med boost så fyra lägen i samma burk med ett skönt headroom.

Vi högg givetvis på denna och är du sugen på att klämma och känna så vet du var den finns.

Blues King 12 Pris: 7290kr

Blues King 12 är en 15 Watt Class A rörcombo med Mastervolym, fjäder-Reverb, Fat Boost, Gain-switch, effektretur och Line Out. Med sin läckra design hämtad från 1950-talets Supro Comet-modell, är detta en perfekt combo för såväl klubbgig, replokal som hemma.

Blues King har det klassiska bluesiga Chicago-soundet med fantastisk dynamik, men kan även leverera modernare crunch och overdrive.

The Supro Blues King 12 combo amplifier captures the vintage Supro amp tone that helped sculpt the sound of early electric Rock & Roll and the British Invasion of the 1960s. The “single-ended” Class-A tube power amp found in the Blues King provides the raw tonal characteristics and remarkable touch sensitivity of these mid-century combos, while delivering a full 15 watts of 6L6 tube power.

Front-end gain in the Blues King is supplied by a 12AX7 tube preamp and a FET-driven, fat boost function. In addition, the amp’s high-gain mode uses a series of cascaded FETs to achieve face-melting levels of distortion and sustain. 3-band EQ and Master Volume controls join the footswitchable boost and gain functions to provide multiple layers of stackable overdrive for gigging, recording and home practice.

The Blues King features a custom-made genuine analog spring reverb, plus an effects loop for pedals and a line output for recording or feeding to another amplifier. The vintage-inspired poplar wood cabinetry is based on the mid-50’s Comet model and comes loaded with a BK12 speaker. This custom-made, 12″ driver was specifically designed to capture the magic of the original field-coil speakers used in American tube amps at the dawn of the electric era.

FEATURES:

– 15-watt 1×12″ tube combo

– Footswitchable boost and gain

– Analog spring reverb

– Effects loop & line out

– Class-A tube power amp

– Custom Supro BK12 speaker

– 1x 12AX7 preamp tube

– 1x 6L6 power tube