Det är bara att läsa receptet, 1/4 pedal, 1/4 pedal, 1/4 förstärkare och 1/4 gitarr. Svårare ska det väll inte vara…. eller

Tänk om det var så lätt att köpa samma pedaler som favoritgitarristen använder så låter man likadant, vad skönt det vore. Tyvärr så är det inte så det går till att få till “sitt” egna ljud, det hänger på så mycket olika saker som är så svårt att ta på. Att ha vettiga grejor som i sig själv låter bra är en bra start för att kunna “blanda” ljudet, att en pedal eller en förstärkare inte fungerar som önskat kommer sänka hela kedjan av det totala ljudet.

Hur löser man en god drink då ? Om jag blandar drinken själv så kommer den nog att inte vara så god. Jag skulle kanske besöka en bar med en erkänt duktig drinkblandare och berätta hur jag vill att drinken ska smaka och sedan låta ett “proffs” göra jobbet. Det kan även vara lösningen för effektpedaler, ta med dig gitarren till oss och berätta hur du vill att det ska låta så kan vi skruva till ett ljud som kanske faller i smaken.

  • En förstärkare med inbyggda effekter är oftast en bra start för att lära sig hur olika ljudeffekter låter och se vilka som man själv tycker om och vilka som man bör undvika.
  • Alla pedaler behöver inte köpas vid ett tillfälle.
  • Pedaler kan inte polera upp något som redan är fel. Har du en tanke om ett ljud i huvudet så kanske det inte går få till då förutsättningarna för ljudet är fel, det kan vara gitarren, förstärkaren eller helt enkelt att öva som behövs en uppgradering.